Tips van de dierenarts

tegen vlooien

Tips van de dierenarts

Onze dierenarts heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het voorkomen of bestrijden van vlooien en teken bij jouw huisdier. Bij vlooienbestrijding is het van belang dat je bewust omgaat met de aanwezigheid van vlooien.

– Lees altijd voor gebruik de gehele bijsluiter van een diergeneesmiddel of bestrijdingsmiddel.

– Strijk de haren in de nek van je huisdier opzij om de vloeistof van de Ectoline Duo (best) of Fipralone spot-on (goedkoopst) direct op de huid toe te dienen.

– Laat je huisdier 2 dagen voor of na behandelen niet zwemmen of was deze niet. Dit kan de werkingsduur negatief beïnvloeden.

– Behandel alle plaatsen waar je huisdier zich veel bevindt, zoals je huis en auto, met de Flea Free omgevingsspray. Spray vooral goed in alle kieren en naden.

– Dweil na het behandelen je huis enige tijd niet, je haalt daarmee de werkzame stof van de Flea Free omgevingsspray weg, waardoor deze minder goed werkt.

– Als je alle stappen goed hebt doorlopen is het een kwestie van geduld. De Ectoline Duo (best) of Fipralone spot-on (goedkoopst) werkt binnen 24 uur volledig en de omgevingsspray werkt direct na gebruik. Alle aanwezige volwassen vlooien en vlooienlarven zullen nu dood gaan.

– Tegen de in je huis aanwezige poppen is helaas geen enkel middel werkzaam. Schrik dus niet als je nieuwe vlooien op je huisdier ziet. Als deze nieuwe vlooien in aanraking komen met jouw behandelde huisdier of behandelde omgeving, zullen ze ook dood gaan. Het kan wel even duren voordat alle poppen uitkomen, dus heb geduld! Het kan een aantal maanden duren voor je van een echt vlooienprobleem verlost bent.

Dierenarts Flea Free

Voor meer vragen of meer informatie over vlooien en de vlooienproducten kunt u contact opnemen met onze dierenarts.